Vegyszerek nélkül

FREEDOM -termékek jó alapot adnak a környezettudatos magatartás javítására
A környezettudatos élet számunkra az alternatív energiaforrások igénybevétele mellett az egészséges életmódra való törekvést is magába foglalja, hiszen nemcsak a bolygónknak, hanem saját magunknak és a környezetünknek is a legjobbat szeretnénk nyújtani.

1930 és 2000 között a világon előállított vegyszerek mennyisége évi 1 millió tonnáról 400 millió tonnára nőtt.
Kétségtelen, hogy némely vegyszernek jelentős szerepe van a társadalom fejlődésében – például az egészségügyben történő felhasználásuk miatt – sajnos más vegyszerek viszont jelentősen károsítják az élővilágot és az emberek egészségét.

A WWF-et (World Wide Fund for Nature, magyarul Természetvédelmi Világalap) három vegyszertípus széleskörű használata aggasztja különösen. Ezek a következők:

* a rendkívül ellenálló vegyszerek, amelyek nagyon lassan, vagy egyáltalán nem bomlanak le, ezáltal felhalmozódnak az állatok és az emberek szervezetében;
* a hormonháztartást felborító kemikáliák (EDC), amelyek beavatkoznak az állatok és az emberek hormonális működésébe;
* az olyan vegyszerek, amelyek daganatos megbetegedést, szaporítószervi elváltozásokat okoznak, valamint károsítják a DNS-t.

Vegyszerek a környezetünkben
A tisztítószerek nagy része tartalmaz ammóniát folttisztító hatása miatt. Az ammónia gyakran okoz allergiás kiütéseket, légzési nehézséget. Maró és ivóvízszennyező hatása miatt veszélyt jelent környezetünkre.

Fémtisztító szerek
Gyakran tartalmaznak maró ammóniákat és mérgező ásványolaj-származékokat. Használatukkor kellemetlen gőzök is felszabadulhatnak. Mérgezőek, légzési nehézségeket, bőrkiütést okoznak, maró hatásúak és gyúlékonyak.

Folyékony tisztítószerek
Ezek olyan erős vegyszereket tartalmaznak, mint az etanol, ammónia, formaldehid és a klór. A felsorolt vegyszerek mindegyike káros a környezetre és a szervezetbe kerülve halált okoz. Mérgező, légzési nehézséget és bőrkiütést okoz, maró hatású és ivóvízszennyező.

Szőnyeg és kárpittisztító szerek
Mosószereket és lúgokat tartalmaznak, amely a csatornába kerülve nagymértékben szennyezi a környezetet.

Mosószerek
A legtöbb mosószer fehérítőszereket, foszfátot, illatosító anyagokat, mesterségesen előállított adalékanyagokat és gyakran enzimeket tartalmaz. Ezek az anyagok együttesen nagymértékben szennyezik a vizet, ekcémát és más bőrpanaszokat okoznak, illetve gátolják ezek gyógyulását. Egy részük csak forró vízben fejti ki hatását, ami energiapazarlás.
Mérgező, nagy valószínűséggel rákkeltő, és gyúlékony.
A kereskedelemben kapható mosószerek több-kevesebb környezetkárosító anyagot tartalmaznak. A mosószer annál jobb és annál kevésbé szennyez, minél kevesebb hatóanyagot, enzimet tartalmaz.

Vegytisztító szerek / Autóápolási termékek
Ezek a vegyszerek könnyen meggyulladnak, és különböző mértékben mérgezők. A legtöbb folttisztító triklóretánt vagy perklóretilént tartalmaz. Meleg hatására mérgező gőzök keletkeznek belőlük. Bőrkiütést, légzési nehézségeket okoznak. Erősen maró hatásúak.

FREEDOM ONE, ORIGINAL, CLEAN, ECO SHINE

Nem marad vissza környezetszennyező szennyvíz.
A termék és ez által a tevékenység teljes mértékben környezetbarát.
Sem állati, sem emberi szervezetre nem ártalmas.
Nem petróleum alapú vegyszer, nem tartalmaz szilikátokat.
Nem illékony szerves vegyület, és nem tartalmaz színezékeket.
Biológiai lebomlása megfelel a jelenleg hatályos előírásoknak